"Den Rätta" . . .

2008-02-05 / 14:13:07

"Den rätta" partnern blir tråkig i längden

I USA har man uppfunnit ett kort som är lika stort som ett betalkort. Det kan man programmera med vad man har för intressen, drömmar, utbildning med mera. När en annan person i närheten har ett kort med liknande information, börjar det att pipa. Då kan man hitta den perfekta partnern. Det är mycket svårt att hitta en partner som har allt man drömmer om. Men den perfekta partnern kan bli tråkig, skriver Geraldine K. Piorkowski i boken Too close for comfort.

Man ska acceptera partnern som den är och man ska ge varandra frihet. Då får man ett mer spännande förhållande, skriver hon.

Många tror att man ska bli lycklig i hela livet om man hittar "den rätta". Men om man tror att partnern ska uppfylla alla behov och drömmar blir det problem. Då blir man besviken och träffar en annan. Och en annan.

- När par kommer till mig vill de ofta få hjälp att göra om den andre. De vill inte förstå hur man fungerar tillsammans, säger Anne-Marie Furhoff, familjerådgivare, till Ica-kuriren. Hon har skrivit boken Vi två hela livet.

En annan sak som ger problem i ett förhållande är när vi tror att vi alltid ska göra allt tillsammans. Vi ska sitta tillsammans i tv-soffan och tycka lika om programmet. Det är emot människans natur, skriver Geraldine K Piorkowski.

Hon säger att människor inte orkar vara nära varandra hela tiden. Vi behöver tid för att göra egna saker eller bara sitta och tänka. Då utvecklar vi vår personlighet. Vi får också nya idéer som man kan diskutera med sin partner. Då blir förhållandet mer spännande.

Det är bra att berätta vad man behöver. Då behöver inte partnern bli ledsen om till exempel vill träffa sina vänner ensam. Samtidigt måste man visa att man har tid med partnern också.

- Att få kritik, att bli besviken och känna sig avvisad ibland är en del av alla kärleksrelationer, skriver Geraldine K Piorkowski.

Ett förhållande kan fungera bra trots att man är mycket olika. Man måste bara säga vad man tycker och kompromissa mer. Den som tycker att man är en vanlig människa som ibland gör fel, har lättare att tänka samma sak om sin partner.

Anne-Marie Furhoff tycker att det viktigaste i alla bra relationer är att bry sig om och försöka förstå hur den andra personen har det. Också när det finns problem. Båda måste få plats för sina behov.



artikeln finns här : http://www.sesam.nu/artikel/281


Jag tycker de stämmer eller va säger ni ?!?

// aiiDaH
♥ aiiDaH
Kommentarer!
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: